תוצאות בדיקת אקו לב

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

27/07/2010 | 22:06 | מאת: עמוס

שלום רב, לפני כחודשיים עברתי ניתוח מעקפים (לאחר התקף לב וצינתור שלא הצליח). בניתוח נעשו 3 מעקפים ללא כל סיבוכים. בשבוע שעבר עשיתי בדיקת אקו לב ולהלן המצאים אשר נראים בעיתיים (לגביי כל שאר הממצאים נרשם בתוצאות הבדיקה "תקין") חדר שמאל (גודל): חדר שמאל מורחב במידה קלה חדר שמאל (תפקוד): תפקוד גלובלי סיסטולי ירוד במידה קשה EF ~ 35%-30% אקינזיה אפיקלית נרחבת ספטלית, אינפריורית, התכווצות סבירה אנטרו לאטרלית, פוסטרו בזלית וספטום בבסיס תפקוד דיאסטולי של חדר שמאל: בזרימה מיטרלית תבנית רסטרקטיבית פרוזדור שמאלי: פרוזדור שמאלי מורחב במידה קלה חדר ימני: תקין בגודלו עם תפקוד מופחת במידה קלה בדופלר: אי ספיקה מיטרלית במידה קלה לבינוני אי ספיקה טריקוספידאלית במידה קלה לחץ במחזור הריאתי מוגבר במידה קלה אבקשך לעזור לי בהבנת הממצאים (נקבעה לי פגישה עם הקרדיולוג אך היא תתקיים בסוף השבוע הבא והייתי רוצה לקבל מעט הבהרות עד לפגישתי). בתודה מראש עמוס

עמוס שלום בדיקת האקו שלך מעידה על פגיעה בתפקוד חדר שמאל בלב. תפקוד תקין של חדר שמאל הוא כ 65%. חדר שמאל שלך מתפקד ב 30-35% כלומר בערך כחצי. יתכן שבמהלך החודשים לאחר ניתוח המעקפים יהיה עוד שיפור בתפקוד הלב. תפקוד חדר שמאל הוא דבר מורכב ו EF הוא רק מדד אחד. יתכן בהחלט שתוכל לתפקד בצורה טובה ללא שום מגבלות. יתכן שבזמן ביצוע מאמצים תרגיש קוצר נשימה. הקרדיולוג יוכל להמליץ על טיפול תרופתי במידת הצורך וכיצד יש לחזור לתפקוד פיזי מלא. בהצלחה דר' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב