לאחר ניתוח מעקפים...עליה בערכי סוכר

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

24/07/2010 | 11:11 | מאת: yves

בן 50,סובל מטרשת עורקים(סתימה עורקית ברגל שמאל משנת 2001 )סכרת,כולסטרול גבוה (ניתוח של 3 מעקפים משנת 2006 ) במצב כללי טוב, מאוזן בד"כ (ל.ד.ל. 75 ) מיפוי לב לפני 3 חד' - תקין . תרופות: קרטיה,לוסק,טריטייס1.25 ,קרדילוק1.25 ,ליפיטור40 ,מטפורמין-2 כדורים . מאז הסתימה העורקית משנת 2001 ערכי הסוכר שלי נעו בין 130-150 והמסוכרר בין 5.9-6.6 (עם כדור אחד) בחצי שנה האחרונה הסוכר הרגיל נע לכיוון ה-150 והמסוכרר היה 7.1 - אי לכך האנדוקרינולוג שלי ביקש שהעלה את מינון המטפורמין לשני כדורים ביום . נכון להיום הערכים חזרו לכ-140 לרגיל ו-6.6 למסוכרר . מטריד אותי שאותם ערכים שפעם הייתי משיג עם כדור אחד, נכון להיום אני צריך שניים. האם זה אומר שהגוף שלי מייצר יותר סוכר ? האם ישנו בשוק תרופה טובה יותר ? או האם לדעתך זה לא משנה אם זה כדור אחד או שניים . העיקר שהערכים האלו נשמרים ( עליי לציין שהקרדיולוגיים שלי רוצים ערך מסוכרר של כ-6.5 בממוצע , הסוכר הרגיל לא מעניין אותם, הם טוענים שמי שעבר ניתוח מעקפים ,ערך המסוכרר מבחינתם צריך להיות פחות מ-7.0 ולא מאוזן לכיוון 6.0 שזה הנורמה לאנשים רגילים)

שלום האנדוקרינולוגים והקרדיולוגים צודקים. צריך לשמור על ערכי הסוכר במחשבה לטווח ארוך. יתכן שהרגלי האכילה שלך השתנו ויתכן שהגוף שלך השתנה, בכל מקרה תמשיך לעבוד קשה ולאזן את הסוכר. בברכה דר' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב