סכנות בניתוח החלפת מסתם מיטרלי

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

28/01/2008 | 15:41 | מאת: אבי

שלום ד"ר, אני בן 65 וצריך לעבור ניתוח החלפת מסתם עקב היצרות חמורה. התהליך נמשך כמה שנים ולאחרונה המצב החמיר. לפני שנתיים קרוב משפחתי עבר ניתוח דומה ונפטר לאחר כמה ימים. הרופאים הסבירו לנו שהמסתם החדש לא ישב טוב וזרימת הדם ללב נפגעה. האם זאת תקלה נפוצה שיכולה לקרות בכל ניתוח כזה? אני מאוד חושש מהניתוח. בתודה מראש

אבי שלום התוצאות של ניתוח החלפת המסתם המיטרלי בדר"כ טובות ביותר. בהנחה שאין לך מחלות משמעותיות נוספות הסיכוי שלך לעבור את הניתוח ללא שום סיבוך משמעותי הוא מעל ל 95%. ניתן גם לבצע את הניתוח בגישה מינמאלית ללא פתיחת עצם החזה. התקלה שקרתה לקרוב משפחתך נדירה. אם תרצה לקבל הסברים נוספים בכתב או בעל פה תפנה דרך הא-מייל או תאם פגישה דרך מזכירת המחלקה. בברכה דר' גיל בולוטין 04-8542631

מנהלי פורום ניתוחי לב