עורק תת בריחי שמאלי

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

03/06/2010 | 17:35 | מאת: סחלב

ד"ר בולוטין שלום היית מועמדת לנתוח מעקפים. בבירור בוצעה ct angio בין יתר הממצאים, קטע פרוסימלי חסום 2 ס"מ בעורק התת בריחי השמאלי. היצרות משמעותית במוצא cca השמאלי. שאלתי היא מה עושים הלאה ? ואם הנתוח בוטל בגלל ממצא זה ?

סחלב שלום חסימה בעורק התת בריחי והיצרות ב CCA הופכים את ניתוח המעקפים למורכב יותר. איני בטוח שנכון לבטל את הניתוח. אוכל לתת תשובה יותר מבוססת אם ניתן לבצע ניתוח מעקפים ומהי דרגת הסיכון אם אראה כל החומר הרלבנטי: צנתור, CT ANGIO ובדיקת האקו. את מוזמנת לתאם פגישה במשרדי. בכל מקרה, בהצלחה. דר' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב