אי ספיקת לב

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

30/04/2010 | 07:28 | מאת: שמחה

שלום רב, מזה כ-10 שנים אני סובלת מנפיחות בבטן בידיים וברגליים שמלווה בכאבים עם דופק מהיר ולחץ בחזה, הייתי אין ספור פעמים במיון והוחזרתי לבית ללא שום טיפול. לפני כשנה עברתי בדיקת ERCP להוצאת אבן בכיס המרה שהסתבך נכנסתי דחוף לניתוח ולאחר שבועיים נכנסתי לספייס עם דימום תוך בטני ומצבי היה קריטי שכמובן הייתי מעל חודש בטיפול נמרץ מונשמת ומורדמת ולאחר מכן בבית לוינשטיין.ואני כיום מועמדת לניתוח נוסף לסגירת דופן הבטן הנושא הזה עלה שנית לאחר שאני בודקת באינטרנט לגבי ניתוחים בדופן הבטן ותוך כדי אני רואה את המאפיינים של אי ספיקת לב שמתאימים לתיאור שלי. מה הבדיקות שעלי לבצע לבדוק לגבי אי ספיקת לב שיכול להיות שאני גם שייכת לקבוצה זו? ואיך לא עלו על זה במיון שהגעתי אליהם עם כאבים וכל הזמן טענו שזה פסיכולוגי, מיותר לציין שמאז הניתוח אני מקבל כדורי נורמטין אבל הנפיחות והבצקות לא עוברים אודה על תשובתכם בהקדם האפשרי. בתודה ובברכה, שמחה

שמחה שלום סימנים של נפיחות בבטן וברגליים יכולים להופיע באי ספיקת לב ימנית או באי ספיקה של המסתם הטרי-קוספידלי. הבדיקה הפשוטה להעריך זאת היא אקו של הלב ובדיקת קרדילוג. אם עדיין אל עשית את הבדיקות הנ"ל, אני ממליץ לבצע. בברכה דר' גיל בולוטין

07/05/2010 | 06:18 | מאת: שמחה

בוקר טוב תודה על תשובתך האם זה גורם לדקירות ברגליים, יש לי גם כאבים בבטן התחתונה בצד ימין, ייתכן מנפיחות בבטן. היום הנפיחות היא מעבר לרגיל עקב הניתוח שעברתי. במידה וזה אי ספיקת לב יכולה להשפיע לרעה בניתוח הבא של סגירת דופן הבטן שהוא ניתוח מורכב ומסובך? והאם יש לזה טיפול ואיך לא הצליחו לאבחן את זה כל כך הרבה שנים אודה על תשובתך שמחה

מנהלי פורום ניתוחי לב