החלפת מסתם טריקוספדלי

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

08/01/2008 | 11:29 | מאת: אופטימי

אימי חולת לב בת 63 ב- 73 עברה קומיסטרוטומיה עקב MS קשה. ב- 88 עברה הח'מסתם אורטלי ומטרלי במסתמי SJ ותיקון של מסתם טריקוספדלי. חולה בהיפטיטיס B כרגע עם ערכים שמאפשרים ניתוח. עקב אי ספיקה קשה נזקקת להח'המסתם הטריקוספדלי אך בשל סיכונים הכרוכים אינה מועמדת. מעוניין לדעת האם בארץ או בעולם יש תקדים להח' מסתם טריקוספדלי ללא פתיחת חזה (בצנתור) במידה וכן אשמח לדעת היכן. תודה מראש,

שלום למיטב הידוע לי כרגע אין תיקונים או החלפות המסתם ה טריקוספידלי ללא פתיחת חזה. אימך אישה צעירה יחסית ובהתאם למצבה, הייתי שוקל ניתוח נוסף להחלפת המסתם. כדי להגיע להחלטה נכונה צריך לקבל עוד נתונים. דר' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב