סיכונים בהחלפת מסתם לב באיש בן 90

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

23/07/2019 | 12:45 | מאת: דליה סחרוף

שלום רב, חמי בן 91, המליצו לו לעבור ניתוח להחלפת מסתם לב. חמי הוא איש ברי א יחסית לגילו ומתפקד ברמה גבוהה מאוד ויחד עם זאת קשה לי להאמין שאין סיכון בניתוח לב, גם אם ארטרוסקופיה, ושההחלמה מהירה מאוד כשמדובר באדם בגילו. אשמח לפרטים על הסיכונים שכרוחים בניתוח כזה ועל שלבי ההחלמה. בברכה

דליה שלום אני משער שמדובר בהחלפת מסתם אאורטלי בצנתור? אם כן, ניתן לשקול ביצוע התערבות זאת גם בגיל 90 במידה ומדובר באיש בריא ומתפקד למרות גילו. יש לשקול זאת בהתייעצות עם הרופא המבצע. בברכה פרופ' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב