הוצאת תפרים מברזל מבית החזה

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

02/05/2019 | 16:05 | מאת: דניאלה

לפני שנה בוצע ניתוח החלפת מסתמים. הניתוח עבר בהצלחה. מאז אחותי סובלת מגירויים וגירודים באזור הצלקת ואף קיבלה זריקות סטרואידים מאוד כואבות, שעזרו באופן חלקי. האם יכול להיות שיש לה אלרגיה לברזלים התופסים את עצם החזה? האם ניתן להוציא אותם?

דניאלה שלום בדרך כלל הברזלים לא גורמים לגירוי בעור. אבל, באופן עקרוני (לאחר בדיקת המנתח ורצוי לאחר בדיקת CT ) אין מניעה להוציא את הברזלים כשנה לאחר הניתוח. בברכה פרופ' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב