הוצאת וריד ברגל לקראת ניתוח מעקפים

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

12/03/2019 | 23:05 | מאת: מיכל

שלום רב לקראת ניתוח מעקפים האם כדאי להוציא וריד מהרגל בשיטה הפתוחה - זה אומנם נותן וריד שלם עם המעטפת שיכול לתפקד יותר טוב, אבל קשה אסתטית/צליעה/כאבים לעומת הוצאה בשיטה זעיר פולשנית שפחות פוגעת ברגל אבל אולי נותנת ורי פחות "מתפקד"? בתודה מראש, מיכל

מיכל שלום התשובה מורכבת והעדויות המדעיות סותרות. בשורה הסופית יש יתרון קוסמטי ובריפוי פצע בהוצאת הוריד בשיטה אנדוסקופית. אולם, לדעתי, זה מלווה בפגיעה מסויימת באיכות הוריד ויתכן שגם בירידה בסיכויי המעקף להישאר פתוח בעתיד הרחוק. לכן, ההמלצה שלי היא: לרוב החולים להוציא בצורה פתוחה, להשתמש יותר בעורקים ולהוציא אנדוסקופית רק במקרים של סיכון מוגבר לבעיות החלמה כמו, הרבה שומן ברגל ובעיות באספקת הדם. בברכה פרופ' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב