החלפת מסתם אורטלי בניתוח

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

01/01/2019 | 09:18 | מאת: ג'קלין

אני בת 74 וצריכה לעבור ניתוח החלפת מסתם אורטלי. נאמר לי שיעשו זאת בניתוח ורציתי לשאול מדוע עדיף (אם עדיף...) לעשות זאת בניתוח במקום בצנתור רב תודות

ג'קלין שלום מדובר בתחום מתפתח ונחקר ביותר בשנים האחרונות. ההמלצות בכל העולם וגם בארץ, לאנשים בסיכון ניתוחי נמוך בגילאים מתחת 80 לעבור ניתוח רגיל. הסיבות רבות, הבולטות שבהן: 1. עדיין אין נתונים כמה שנים יתפקדו המסתמים המושתלים בצנתור בחולים מתחת לגיל 80. 2. בניתוח יש פחות דלף מסביב למסתם. 3. יש פחות צורך בהשתלת קוצב לב לאחר ניתוח לעומת החלפות מסתם בצנתור. בהצלחה פרופ' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב