צילום רחם

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

27/10/2001 | 22:05 | מאת: עינת

פרופסור זיידמן שלום ושבוע טוב, אני טופלתי כ- 5 חודשים במנוגון וכוריגון +יחסי מין רגילים אך ללא הועיל קרי-הריון. כעת המליץ הרופא שלי על הזרעות+השבחת זרע (למרות שהזרע תקין) ובמקביל לבצע צילום רחם..א-ב-ל אני לא מסוגלת לבצע את הצילום הזה (ביצעתי בעבר ובשל תקלה טכנית לא ניתן היה לקבל את תוצאותיו ) בשל הכאבים הכרוכים בו. שאלותי הן : 1. האם הצילום הוא הכרחי? 2. לעניות דעתי מטרת הצילום היא לאבחן סתימה בחצוצרות האם אין דרך אחרת לברר זאת? 3. במידה ומתברר בצילום כי החצצרות אכן סתומות הרי יש לבצע IVF אז מדוע לא לנסות הזרעות ובמידה ולא יצלח לעבור ל IVF בלי צילום רחם. 4. במידה ואין אפשרות לדלג על צילום זה האם ניתן לבצעו בהרדמה/טשטוש והיכן? (האם אתה מבצע זאת - גם באופן פרטי )? אני יודעת שאני נשמעת (נקראת) לך קצת פרנואידית ויש המון בנות שעוברות את זה ואפילו " חיות " אח"כ אבל בכל זאת ..................................אודה לתשובתך.

1, צילום הרחם חשוב, מאחר והוא נותן לנו נתונים על חלל הרחם ובעיקר מאשר כי החצוצרות פתוחות ותקינות. 2. ניתן לאבחן האם החצוצרות פתוחות גם בעזרת בדיקת אקוויסט או בלפרוסקופיה. 3. ניתן באמת לעבור טיפולי IVF גם ללא צילום רחם. אבל ידיעת מצב החצוצרות חשוב גם ב- IVF. במידה והחצוצרות בריאות אפשר לבצע ZIFT , ואילו במקרה והחצוצרות חולות (הידרוסאלפינגס) תהיה לכך השפעה שלילית על תוצאות ה- IVF . 4. לא מקובל לבצע את צילום הרחם בהרדמה או טשטוש, אך את בהחלט יכולה לקבל מספר שעות לפני הפעולה טבליות נגד כאבים וכדורי הרגעה שמקלים מאד על הפעולה. ושוב כמו שציינתי הרבה פעמים בעבר, צילום הרחם לא אמור להיות חוויה טראומטית כלל, ואני מזמין כל אישה שעברה את הפעולה על ידי לספר האם זה באמת היה כל כך נורא....

28/10/2001 | 09:26 | מאת: פציינטית ותיקה

יש דברים יותר גרועים וכואבים בחיים (כמו שתי הפלות, למשל). אני בחורה שלא מסוגלת לסבול שום אי נעימות ושום כאב (והחתום על הפורום הזה יעיד על כך מידע אישי). הכל מציק לי, שורף לי, כואב לי וכו'. עברתי את זה בשלום. זה לא נעים, אבל רק לכמה דקות. ברגע שהפעולה נגמרה לא הרגשתי כבר כלום, ואח"כ ניצלתי את יום המחלה מהעבודה והלכתי לקנות רהיטים. בעיניי כדי להקל על הכאב, עדיף (כמובן להתייעץ עם רופא קודם) להשתמש בנרות נגד כאבים למשל מסוג וולטרן. הפעולה של הנרות באיזור הכאב אפקטיבית מאוד. כדאי ורצוי לבוא עם מלווה, כי לא מומלץ לנהוג אחרי זה. וחוץ מזה יש "אגדה" עם תוקף שהסיכוי להרות באותו חודש עולה עקב "ניקוי" של החצוצרות. את מוזמנת להיכנס לפורומים של תפוז וואלה, להריץ חיפוש על "צילום רחם", או סתם לשאול את הבנות ותקבלי את כל התשובות שנחוצות לך, כולל רופאים מומלצים. בהצלחה בצילום ובכלל.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית