בדיקת שתן ותוצאה חיובית

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

18/07/2016 | 09:39 | מאת: יעל

שלום פרופ', אני נמצאת בטיפולי פריון ולפני מספר ימים התחלתי להרגיש צריבה במתן שתן. חוצמזה אין תסמינים נוספים (חום, ריח שתן חריף וכו'). בבדיקת תרבית שתן שביצעתי התוצאה הייתה - STREPTOCOCCUS GROUP B. עוד טרם קבלת תוצאת בדיקת התרבית, ניתן לי ע"י רופאת המשפחה אנטיביוטיקה מסוג זינט למשך שבעה ימים. לציין שכבר אחרי יום הרגשתי טוב והצריבה נעלמה. קראתי באינטרנט כי מדובר בחיידק אלים במיוחד אם נמצאים בהריון. יש לפני עוד מספר שבועות טרם ההחזרה. האם זה מצריך מעקב? האם יש סיבה לדאגה? תודה רבה מראש.

כנראה שאפשר לקרוא הרבה דברים לא נכונים באינטרנט. לא מדובר בחיידק "אלים במיוחד אם נמצאים בהריון" או לא בהריון, אלא בחיידק שמצוי באופן נורמלי אצל נשים רבות. יש לו משמעות סביב הלידה, מאחר והילודים רגישים יותר לחיידק בסמוך לאחר הלידה, ולכן במידה והאישה נמצאת נושאת את החיידק בסמוך ללידה, יינתן לה אנטיביוטיקה בעת הלידה.

20/07/2016 | 11:04 | מאת: יעל

תודה רבה על המענה, בהחלט הרגעת אותי. שאלת הבהרה- האם העובדה שנמצא החיידק בבדיקת השתן אומר שאני נשאית שלו? או שיש לבצע שוב בדיקה רק במהלך ההריון או בסמוך ללידה? תודה רבה שוב מראש

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית