הריון אחרי זריקת מטוטרקסט

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

18/08/2015 | 17:03 | מאת: ויקי

שלום רב, קיבלתי זריקת מטוטרקסט ב6.08 בעקבות חשש להריון חוץ רחמי וקיבלתי וסת לאחר שבוע ויום. אמרו לי להימנע מהריון 3 חודשים ורציתי לשאול מה הסיכונים והסיכויים שלהם אם אכנס להריון בעוד חודש או חודשיים. האם זה באמת קריטי וחייבים לחכות 3 חודשים? או שאפשר לחזור לקחת חומצה פולית ולנסות כבר מהחודש הבא? בברכה,

מאחר שמטוטרקסט הוא חומר מאד רעיל לרקמת ההיריון, יש חשש להפלה או היווצרות מומים במידה ויהיה היריון בטרם התפנתה התרופה לחלוטין מהגוף. עם זאת, סביר להניח שלאחר ימים ספורים לאחר קבלת התרופה רמת הרעילות כבר נמוכה.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית