הסרת פוליפ

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

27/07/2015 | 11:06 | מאת: דנה

אני בת 39 אחרי לידה בניתוח קיסרי לאחר טיפולי IVF. לפני כשנה וחצי 2 טיפולי IVF עם רזרבה שחלתית נמוכה כאשר ניתן להוציא רק ביצית אחת בתמיכה במחזור טבעי. אתמול ביצעתי היסטרוסקופיה ונמצא פוליפ בגודל 1 ס"מ. האם כדאי לבצע הסרת הפוליפ למען הגדלת סיכויי קליטה להריון. האם אכן יגדלו סיכויי להיקלט והאם גולד כזה של פוליפ אכן יכול להפריע לקליטה.

משמעות הפוליפ לא חד משמעית אך מקובל להמליץ להסירו לפני המשך טיפול מפאת הספק.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית