טיפולי IVF

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

26/01/2015 | 12:48 | מאת: לינה

פרופסור שלום, אני בת 31, לבעלי קיים זרע קפוא מאחר והוא עבר טיפולים כימותרפיים אינטנסיביים והקרנות. כיום אין לו יצור זרע כלל. הזרע הקפוא בהתאם למעבדת IVF באיכות ירודה: מבחינת כמות הספירה נעה בין 0.5-4 מיליון והתנועתיות איטית-בינונית. לפי הפרופיל ההורמונלי הכל תקין אצלי, היה לי הריון ספונטני בשנת 2005 אשר הסתיים באופן יזום. אנחנו אחרי שני טיפולי IVF+ICSI כושלים: IVF 1 - פרוטוקול ארוך - 19 ביציות ו E2 ברמת 14 אלף ביום הזרקת אוביטרל - הופרו 12 ביציות, הוחזר עובר אחד מחשש ל OHSS, העוברים לא היו באיכות טובה ואף אחד לא שרד להקפאה. IVF 2 - פרוטוקול קצר, מינון גונאל נמוך 37.5, התגובה הייתה נמוכה, לאחר 14 יום של הזרקות נשאבו 7 ביציות והופתרה רק אחת ב ICSI. אין הריון. כעת אותו מכון רוצה להעביר אותי עוד טיפול בפרוטוקול קצר. אני לא מבינה את ההחלטה לאור התוצאות. הטענה של המכון היא כי שני הכשלונות נובעים מאיכות הזרע שמוגדרת מבחינתם "פתולוגית" ושהביציות היו תקינות לחלוטין. קשה לי להבין מסקנה זו מאחר שבטיפול השני כמעט ולא היו הפריות, החשש שלי כי הטיפול הקצר הניב ביציות לא איכותיות. ידוע לי כי קשה לתת אבחנה ויעוץ דרך האינטרנט אך אודה לדעתך לגבי הפרוטוקול וכן לעצה שלך לתוצאות טובות יותר. בברכה, לינה

באמת שאין לי מספיק נתונים על מנת לחלוק על המומחים שמטפלים בך.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית