2 שאלות

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

21/10/2001 | 18:50 | מאת: dganit

אני עומדת להתחיל טיפולי הח"ג (עקב בעית זרע אצל בעלי-כמות ריכוז ותנועתיות)) וביום ד' הקרוב יש לנו פגישה ראשונה עם רופא בביה"ח.למרות זאת החלטנו לנסות באופן טבעי החודש בהנחה שהביוץ היה ביום ד' שעבר (17.10) מתי הכי מוקדם אפשר לעשות בדיקת הריון ביתית? שאלה שניה היא: לפי מה מחליטים אם לתת לאישה פרגונל או גונל-F כי את הגונל-F האישה יכולה להזריק לעצמה (נכון?) וזה בהחלט עדיף.

בדיקת הריון ביתית בדרך כלל מדויקת למדי כעבור כשבועיים מהביוץ. גונל-F שונה מפרגונל (מכיל גם LH וגם FSH ), ומיוצר באופן סינתטי. בנוסף, קיים הבדל ניכר גם בעלות התרופות הללו, בהתאם לקופת החולים שבה את חברה. כמו כן, ישנן כיום גם תרופות לא סינתטיות, זולות יותר (כמו מטרודין HP או מנוגון), שגם ניתן לתת תת-עורית, כך שהן נוחות להזרקה עצמית. בקיצור, כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל ביחס לתרופה שהכי מתאימה לך, בהתחשב ביעילות, בטיחות, נוחות ועלות.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית