מה ההבדל בין הידרוסלפינגס לבין חצוצרות חסומות?

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

29/06/2006 | 19:50 | מאת: לילית

מה ההבדל בין הידרוסלפינגס לבין חסימה בחצוצרה? אני יודעת, שאפשר לאבחן בוודאות הידרוסלפינגס רק על-ידי לפרסקופיה, אך האם יש סיממנים נוספים שיכולים להעיד על- כך? פשוט עשיתי ivf בפעם הראשונה ולאחר שהרופא שאב את הביציות, הוא כתב שיש חשש להידרוסלפינג בצד ימין נצפה מבנה ציסטי של 4ס"מ על 0.5 . ביום ההחזרה (היו עוברים באיכות טובה) שאלתי את הרופא האם יש לי הידרוסלפינגס והוא אמר שהוא לא חושב, שכנראה זאת ציסטה רגילה, כקרוב למדי תספג. שאלתי איך הגיע למסקנה? והוא אמר שאין סיממנים אחרים לכך, לכן הוא שולל זאת. ולשאלתי: האם יש סיממנים נוספים להידרסלפינגס? כיצד הרופא שינה את דעתו? והאם יש סיכוי להשרשה למרות שיש הידרוסלפינגס, במידת והעוברים שהוחזרו "מושלמים" לפי דברי הרופא? תודה וסליחה על השאלה הארוכה.

הידרוסלפינגס הינו מצב שבשל חסימה בקצה המרוחק של החצורצה היא מתמלאת בנוזל. ניתן לאבחן מצב זה בעזרת אולטראסאונד, צילום רחם או באופן ישיר בעת לפרוסקופיה. ניתן להרות גם בנוכחות הידרוסלפינגס, אך לעתים הנוזל עלול להפריע להצלחה.

01/07/2006 | 23:00 | מאת: לילית

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית