הורמונליות, פטריות ו

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

08/10/2001 | 14:12 | מאת: שירן

אני מתנצלת על אורך השאלה מראש: מאז ומעולם סבלתי מדלקות בדרכי השתן. מאז שהתחלתי לקחת חמוציות (אחת ליום, למרות שהמליצו לי פעמיים) לא היו לי דלקות, ואם אני מרגישה את תחילתה, שתייה מרובה וחמוצית נוספת פותרים את הבעיה. הבעיה היא שבמקום דלקות, יש פטריות מדי פעם (מאושר בבדיקת רופא, ונרפותאות בטיפול מתאים). בד"כ לקראת הביוץ ועד לקבלת המחזור,וזאת רק במחזורים שבהם אני מקבלת זריקות מטרודין(אמפולה ליום) וכוריגון. (איני מקיימת פחות יחסים במחזורים שבהם איני מטופלת). אנו מאוד שומרים על היגיינה, ובעלי ואני מקיימים יחסים לאחר מקלחת בלבד. הבעיה היא שאפילו אולטרה-סאונד גורם לי לגירוי כזה, שלא לדבר על הזרקת זרע. לסיכום, במחזורים שבהם אני מקבלת טיפול הורמונלי, אני חשה גירוי בנרתיק ופנימה יותר לקראת הביוץ ואחריו, מכל התערבות חיצונית: חדירה, אולטרה-סאונד, הזרקת זרע. והגירוי הולך ומתעצם (גירוי כמו במצב של פטריה). פעמים רבות אני מצליחה למנוע את התפתחותה לפטריה, כפי שציינתי לעיל, ואז אני גם נמנעת מקיום יחסים לכמה ימים. ללא קשר - בדיקת PAP יצאה תקינה, הידבקויות ברחם נמצאו בעזרת הסטרוסקופיה והוצאו בניתוח. עברתי כמה גרידות בעבר, השתיים האחרונות נעשו לשם הוצאת הידבקויות (היסטרוסקופיה ניתוחית ליתר דיוק). המצב נמשך. (אגב, בעיית אי הפוריות היא רירית מאוד מאוד דקה. 6 מ"מ בשיא, גם בעזרת הטיפולים) מה עליי לעשות? האם זה מצב נורמלי? האם IVF יחמיר את הבעיה? האם זו יכולה להיות סיבה לאי קליטת היריון? מהו הטיפול? אם מדובר בסבון לנרתיק (בעל חומציות שרמתה היא..?) או כדורים לפתרון הבעיה, אנא ציינו מהם והיכן משיגים אותם. תודה מראש, וסליחה על אורך השאלה

אין כל קשר ביו היגיינה לפטרת בנרתיק. פטרת גם אינה מחלת מין, כלומר לא "נדבקים" מבן הזוג. הפטרייה נמצאת על פני העור של כל אחד, וברגע שיש תנאים מתאימים - חום ולחות היא משגשגת ובאה לידי ביטוי באודם וגרד. אצל תינוק זה יתבטא באודם בישבן, אצל חילים "שפשפת" במפשעה ואצל נשם הפרשה בנרתיק. הפטרת נוטה להתגבר כאשר התנאים בנרתיק משתנים, בעיקר אובדן החומציות הטבעית של הנרתיק בעקבות שינוי באוכלוסיית החיידקים ("הפרוביוטיים") שמאכלסים את הנרתיק. אין כל קשר ביו היגיינה לפטרת בנרתיק!! פטרת גם אינה מחלת מין, כלומר לא "נדבקים" מבן הזוג. הפטרייה נמצאת על פני העור של כל אחד, וברגע שיש תנאים מתאימים - חום ולחות, היא משגשגת ובאה לידי ביטוי באודם וגרד. אצל תינוק הפטריה תתבטא באודם בישבן, אצל חיילים כ"שפשפת" במפשעה ואצל נשים הפרשה בנרתיק. הפטרת נוטה להתגבר כאשר התנאים בנרתיק משתנים, בעיקר אובדן החומציות הטבעית של הנרתיק בעקבות שינוי באוכלוסיית החיידקים ("הפרוביוטיים") שמאכלסים את הנרתיק באופן טבעי. לכן לא מומלץ כלל לשטוף את הנרתיק ודאי שלא עם סבון רגיל, שהוא כידוע בדרך כלל בסיסי. אין כל קשר בין הפטרת בנרתיק וטיפולי פריון!! בודאי שטיפול עם IVF לא יחמיר את הבעיה. עם זאת, שינויים הורמונליים בהחלט משפיעים על חומציות הנרתיק ולכן נשים בהריון נוטות יותר לסבול מפטריה בנרתיק. פטרת הינה בעיה שבדרך כלל "חולפת וחוזרת" לאורך כל החיים, מאחר וכאמור היא מצויה כמעט כל העת "בכל מקום". מאחר והפטרת אינה מהווה סיכון בריאותי כי אם טרדה בלבד, אין סיבה לחשש. אפשר (ומומלץ) בעזרת טיפול "כרוני" בסמוך לאחר המחזור, במשך 3-6 חודשים, עם נרות או כדורים נגד הפטריה להשיג הקלה ממושכת. משווקים כיום בישראל תכשירים המכילים חיידקים "פרוביוטיים" שעברו שימור בעזרת "ייבוש בהקפאה". למרות שגישה זו של שיקום האוכלוסייה הטבעית הינה הגיונית ביותר, קיים עדין ספק לגבי היכולת של התכשירים הללו להשיג את האפקט הנדרש. גם אכילת יוגורט (או עדיף בהרבה -- אך לא כל כך נעים -- שטיפות של הנרתיק עם יוגורט) שמכיל חיידקים חיים שהוספו לאחר הפסטור (כתוב על המכל "BIO") מומלץ, אם כי לא הוכח שהחיידקים "הטובים" ("הפרוביוטיים") שהוספו לגוף אכן שורדים בשיעור מספק.

09/10/2001 | 11:54 | מאת: סנדרה

פרופ' זיידמן שלום מאחר ואני אוכלת ביוגורט אחד ביום כבר שנים ולא הצלחתי למנוע הופעת הפטריה אשמח לשמוע כיצד מבצעים שטיפה של הנרתיק עם יוגורט.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית