בדיקות עוברים טרם החזרתם לרחם

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

03/10/2001 | 19:14 | מאת: ר.

לפרופ' זיידמן שלום רב, אני בהריון בשבוע 27 בנסיון IVF שני (עקב בעיית זרע). אצל העוברית שלנו התגלתה בעיה כרומוזומלית (טרנסלוקציה של כרומוזומים 13,14) ולאחר בירורים נוספים התגלתה אותה בעיה אצל בעלי. בייעוץ הגנטי נאמר לנו שכשבעיה זו מופיעה אצל אחד ההורים אז הסיכויים לבעיות אצל העובר כמעט זהים להריון שבו לא התגלו כל ממצאים מחשידים. אבל צויין בפינינו שעקב הימצאות הבעיה אצל בעלי, יש לנו סיכוי של 15% לטריזומה 13 בכל הריון. בהקשר לכל זה, מספר שאלות: 1. האם ניתן לבצע בדיקת כרומוזומים לעוברים טרם החזרתם לרחם. אם כן, האם זה מחייב הקפאתם (לאחר הבדיקה, כי אני מניחה שהיא לוקחת זמן) והמתנה למחזור נוסף ע"מ להחזיר אותם. האם ניתן לבצע בדיקות אלו בארץ, מה עלותן, היכן מבצעים אותן? 2. האם ניתן לבצע בדיקות אלו על עוברים שכבר הוקפאו (נשארו לנו 8 מוקפאים בני 8 תאים מהמחזור הקודם)? 3. האם יכול להיות קשר בין בעית הזרע של בעלי לבין הטרנסלוקציה שנמצאה אצלו (נמצא אצלו גם וריקוצלה)? תודה מראש על תשובותיך רחל

לאור מורכבות התהליך, אני לא משוכנע ששיטה זו זמינה כיום עבורכם. ניתן לפנות למכונים הגנטיים במרכזים הרפואיים המובילים בישראל ולברר היכן הם עומדים בפיתוח השיטה. מאחר והשיטה בישראל מוגדרת עדיין כניסיונית, היא בדרך כלל לא קשורה כיום בעלות כל שהיא. ניתן תאורטית לבצע את הבדיקה ולהחזיר את העובר כעבור יום - יומיים ללא צורך בהקפאתו. ניתן לבדוק גם עוברים שעברו הקפאה, אבל זה ודאי לא המצב המומלץ. בדרך כלל הטרנסלוקציה לא תבוא לידי ביטוי בנתוני ספירת הזרע.

07/10/2001 | 15:11 | מאת: ר.

תודה רבה על תשובתך! רחל

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית