תרופת ראפאסל

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

25/09/2001 | 09:39 | מאת: שיר

האם ידוע לך על השפעתה של התרופה ראפסל שניתנת לטיפול במחלת הקרון על איכות הזרע של גברים. לפני הטיפול היו בעיות באיכות הזרע - כמות נמוכה, תנועתיות ירודה, מורפולוגיה נמוכה אולם לאחר טיפול של כ- 3 שבועות בתרופה נמצא בבדיקה כי יש שיפור בכמות הזרע (מ- 4.2 ל- 25 מיליון במ"ל) אולם התנועתיות ירדה שוב באופן משמעותי עד לאין תנועתיות לאחר 4 שעות. בשיחה עם הרופא נאמר לנו כי יש עדויות לפגיעה רק בכמות הזרע בשימוש בתרופה , אולם במקרה שלנו הכמות גדלה באופן משמעותי אך התנועתיות ירדה באופן משמעותי. האם שמעת על מקרים מסוג אלו והאם כדאי להתחיל בהפריות, כי זו הייתה ההמלצה לפני ביצוע הבדיקה לאחר נטילת התרופה. תודה מראש

בעבר היו מטפלים במחלת קרוהן בתרופה בשם סולפאסאלאזין, שהכילה גם את החומר הפעיל שמצוי בראפאסל, וגם תרופה בשם סולפהפירידין. התרופה האחרונה הייתה פוגעת באופן הפיך בזרע אצל כ- 80% מהגברים. לעומת זאת, יש מעט מאד עדות כי ראפרסל גורם לפגיעה משמעותית בזרע. יש על כן ספק רב האם הראפאסל אחראי לנתוני הזרע אצל בעלך. ברור שלפי סך תאי הזרע בתנועה (מכפלה של מספר תאי הזרע ואחוז תאי הזרע בתנועה), תוך התחשבות באחוז תא הזרע במבנה תקין (המורפולוגיה), יחליט הרופא האם הטיפול הנכון הוא השבחה והזרעה תוך רחמית, או שנתוני הזרע ירודים ביותר והפתרון העדיף הוא הפריה חוץ גופית עם מיקרומניפולציה (ICSI).

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית