מה זה גונל -F??

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

24/09/2001 | 09:26 | מאת: טלי

פרופ' זיידמן שלום רב, מה זה גונל - F? ולפי מה מחליטים על טיפול מסויים? נניח אם פיוריגון או כל הורמון אחר? מה ההבדלים ביניהם, אם למעשה תפקידם של כולם הוא להביא ליצירת ביציות? מה זה היסטורקופיה (ככה כותבים?) ומה ההבדל בין זה לבין צילום רחם?? רוב תודות! טלי אגב - הפורום נהדר, ותשובותך עוזרות לאין שיעור!! יותר טוב מלקבוע תור...

גונל -F היא תרופה סינטטית (או ריקומבננטית) בעלת פעילות כשל ההורמון FSH, שאחראי על גירוי השחלות לגיוס זקיקים, כלומר "לחיזוק הביוץ". פיוריגון הינה תרופה סינטטית בעלת פעילות דומה. מטרודין הינה גם בעלת פעילות כשל ההורמון FSH, אך מיוצרת על ידי זיקוק חומר ביולוגי משתן של נשים בגיל הבלות. הפרגונל והמנוגון מיוצרים באופן דומה, אך מכילים גם את ההורמון FSH וגם את ההורמון LH. ההחלטה לגבי הטיפול המועדף נקבעת על ידי הרופא המטפל, מאחר ואין הבדלים עצומים בין התכשירים השונים (למרות שלעתים יש הבדלים גדולים בעלות שלהם). היסטרוסקופיה הינה פעולה בה צופים בחלל הרחם בעזרת טלסקופ דקיק שמוחדר בעד צוואר הרחם. בהשוואה לצילום הרחם היסטרוסקופיה נותנת תמונה טובה יותר של חלל הרחם, אך לא נותנת בכלל נתונים על מצב החצוצרות.

24/09/2001 | 12:21 | מאת: טלי

פרופ' זיידמן היקר, אני מופתעת ומוקסמת מהפורום הזה, מתשובותך הסובלניות (אתה מקפיד לענות על כל שאלה ושאלה שנשאלת במבול שאלות..) והכי חשוב - במהירות עצומה!! תשובותך עזרו לי להבין המון דברים כלליים, שאולי לא הייתי טורחת לשאול את הרופא בעת המפגש, מחשש ל"בזבוז זמן". שוב, רוב תודות, וכל הכבוד. טלי

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית