מנוגון וגונל-אפ

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

30/11/2001 | 00:11 | מאת: הילה

הבנתי שהמנוגון מופק משתן נשים. והגונל-אפ הינו הנדסה ולא טיבעי. כמו כן הבנתי שבמחקרים שנעשו בצרפת ]מדובר על קבוצות נשים אשר חלקן טופל במטרודין וחלק בגונל-אפ [ הקבוצה שהשתמשה בגונל-אפ הצליחה בשעור הריונות גבוה יותר וכן בכמות הביציות היה רב יותר. השאלה: מדוע כאן יש פרוטוקול שמערבב בין הגונל-אפ והמנוגון באותה הזריקה ביחד?

יש הבדל בין גונל F שמכיל רק FSH ומנוגון שמכיל LH ו -FSH. אני, כמו אחרים, די הרבה משתמש בפרוטוקולים שמשלבים את שתי התרופות (אם כי לא באותה זריקה, מאחר והיצרנים לא מתירים זאת, ולא ידועה ההשפעה על הספיגה של התרופות כאשר מערבבים אותן באותו מזרק).

30/11/2001 | 22:55 | מאת: הילה

אנו מערבבים באותו המזרק לאחר שהרופא התיר לנו זאת וגם רופא אחר ששאלנו לדעתו לגביי עירבוב:אמר שאפשר לערבב באותו מזרק. התוצאות לכך : ראשית טופלנו רק בגונל -אפ ואז הושגו 12 ביציות.]3 אמפולות[. בטיפול הבא ]השני[ עירבבנו בין 3 אמפולות גונל לאחד מנוגון ואז הושגו 7 ביציות. בטיפול השלישי הרבבנו 3 אמפולות גונל עם 2 מנוגון ואז הושגו 9 ביציות. האם יתכן שהעירבוב גרם להורדת הסיכויי להשרשה לאחר החזרת העוברים????

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית