חרדה מ Ivf - על בסיס טבעי \ הורמונים מועטים-שאיבת ביצית 1

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

26/11/2020 | 20:24 | מאת: ים

פרופ. זיידמן אני ממש בהתלבטות ומאוד ... מבקשת את דעתך .... אני בת 41 בדיוק , לעולם לא ניסיתי להכנס להריון , פ. הורמונלי תקין , רזרבה שחלתית 9.8 . עקב חרדה מנטילת ההורמונים ומהליך השאיבה .. עלה לי רעיון : שאלה 1 : אם אוכל לבצע שאיבה של ביצית 1 או מקסימום 2 ביציות .. . (ללא הרדמה) ועם כמות הורמונים נמוכה בלבד או על בסיס טבעי - רק על מנת שארגיש איך זה , ואז כבר לא אפחד משאיבה של יותר ביציות . אני למעשה מעוניינת לבצע את זה ללא הרדמה -גם אם זה יותר מביצית 1 ולכן ארצה לדעת איך זה כדי שלא אזוז מכאב בעת שאיבה של יותר ביציות אם אצטרך . .. . 2. אם התשובה היא שזה אפשרי , האם ניתן לבצע את השאיבה של ביצית 1 - גם על בסיס טבעי ? ... או שנטילת הורמון מסויים - יעלה את הסיכוי של אותה ביצית 1 להיות מופרית ע"י הזרע ?.... 3 . שאלה כללית לגבי הפריה חוץ גופית : האם ההפריה הזו החיצונית "מגשרת" על איכות הביצית שבגיל 41 ?-הכוונה-איכות הביצית כאילו משתפרת לכדי ההפריה ע"י פעולת ההפריה החיצונית ? 4 . בכלליות : האם עצם נטילת הורמונים מעלה גם את איכות הביציות עצמן ? תודה ....

אפשר לעשות הפריה על בסיס הביוץ הטבעי. נטילת הורמונים לא מעלה את איכות הביציות עצמן.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית