האם תסמינים של אנדומטריוזיס יכולים להעלם?

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

19/11/2020 | 22:48 | מאת: עדי

פרופ' שלום אני בת 40. מאז שקיבלתי וסת בגיל 12.5 הייתה לי וסת לא סדירה (בדרך כלל מחזורים של 40 יום) כמו כן היו לי כאבי מחזור שהיו כאבי תופת שהתחילו עם תחילת המחזור בעיקר ביום הראשון. הכאבים היו מעלפים" אותי במיטה. מלווים בבחילות והקאות ורק טיפול כמו נקסין עזר לי. הכאבים החלו ממש סמוך לקבלת הוסת ונמשכו במשך היום הראשון לוסת. בגיל 35 לערך הכאבים העזים חדלו בהדרגה ומאז המחזור מלווה רק בכאב קל ממש לאחרונה התחלתי להבין שיכול להיות שבמשך שנים לא הייתי מודעת לזה שאולי יש לי אנדומטריוזיס. 1. אם יתכן ומדובר באנדומטריוזיס אז זה יכול להיות שהכאבים חלפו בגיל 35? או שאם זה אכן היא זה - הכאבים אף פעם לא היו חולפים או חולים רק בגיל הבלות 2. אני מעוניינת לבדוק אם יש לי את זה אבל אני מעוניינת בבדיקה הכי פחות פולשנית וכואבת שאפשר. גם אם זה באופן פרטי וגם אם היא לא תספק תשובה חד משמעתית כמו ניתוח. מה ההאופציות שעומדות בפני לשם כך? תודה רבה!!

1. יש נשים עם אנדומטריוזיס שחוות הקלה עם השנים. 2. אולטראסאונד במרפאה שמתמחה באנדומריוזיס בד"כ תיתן לך תשובה די מדויקת.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית