פרוטוקול ארוך.

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

11/11/2020 | 20:15 | מאת: ענת

שלום פרופ זיידמן, אני בת 37 ללא ילדים, אחרי שאיבה עם פרוטוקול קצר שהניבה הרבה הפריות והרבה עוברים באיכות מורפולוגית טובה. עם זאת אף עובר (כולל לא מעט בלסטוציסטים) לא נקלט. עכשיו הרופא החליט על פרוטוקול ארוך החל מהמחזור הבא. הפרוטוקול כולל: דקפפטיל מהיום ה-21 לוסת ואז פרגובריס, לטרזול, אורגלוטרן ודאבל טריגר בסוף. 1. אשמח לשמוע את דעתך על הפרוטוקול הנ״ל? האם יש לו סיכוי לייצר עוברים יותר איכותיים? 2. לפני כל הטיפולים המחזור שלי היה יחסית סדיר- כל 28-30 ימים. מאז הטיפולים ב-8 חודשים האחרונים קשה לי מאוד לעקוב כיוון שהתמיכה תמיד דוחה את המחזור במספר ימים. הפרוטוקול הארוך קובע שעלי להזריק דקפפטיל ביום ה-21 למחזור. במידה וכעת המחזור הוא לא בדיוק כל 30 יום, האם זה יכול להיות בעייתי? 3. המחזור שלי התחיל אתמול עם הכתמות והחל מהשעה 18:30/19:00 החל דימום כבד (דם אדום). האם אתמול נחשב היום הראשון למחזור? 4. שמעתי על בנות שהפרוטוקול הארוך דיכא להן לגמרי את הפעילות ההורמונלית למספר חודשים. האם זה סיכון יחסית נפוץ? תודה!

1. יש סיכוי. 2. אם יש ספק כדאי לעשות בדיקת פרוגסטרון לפני התחלת הפרוטוקול. 3. כן. 4. תלוי אם קיבלת דקאפפטיל יומי או ארוך טווח.

11/11/2020 | 22:50 | מאת: ענת

תודה על המענה פרופ זידמן. 1. האם מחקרים מראים תוצאות טובות יותר בפרוטוקול ארוך? מה היתרון שלו? 2. מה צריכה להיות תוצאות בדיקת הפרוגסטרון לפני תחילת טיפול ביום ה-21? 3. בהנחה והמחזור נע בין 30-34 ימים. האם זה קריטי להתחיל ביום ה-21 ללא בדיקת פרוגסטרון? 4. קיבלתי דקפפטיל יומי. מה הסיכון?

1. כן. שליטה טובה יוטתר בזקיקים. 2. מעל 10. 3. לא. 4. למה?

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית