פרוטוקול מומלץ להחזרת מוקפאים

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

09/11/2020 | 19:37 | מאת: לאה

שלום רב פרופ', בת 39, עם רזרבה שחלתית נמוכה ורירית דקה (7 מ"מ לכל היותר לפני ביוץ ועם זריקות גונל/מנופור). הייתי לקראת החזרת מוקפאים, פרוטוקול הטיפול שניתן לי היה 3 פעמים ביום 2 מ"ג אסטרופם (רירית הגיעה ל- 6 מ"מ עם האסטרופם). ככל הנראה ביום ה 13 - 14 למחזור בייצתי באופן עצמוני למרות האסטרופם והופסק לי הטיפול. אני מבקשת לדעת, האם היה כשל בטיפול שלי? כשל במעקב? (באסותא לא בודקים ערך של lh משום מה). איזה פרוטוקול חלופי הורמונלי יש להחזרת מוקפאים ואיך מונעים ביוץ עצמוני פעם נוספת?

זה לא צפוי שתבייצי תחת אסטרופם, אבל זה קורה מידי פעם ולכן בודקים במעקב את רמות הפרוגסטרון. אפשר לתת תרופות שמונעות ביוץ מוקדם, כמו דקאפפטיל.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית