הפריה חוץ גופית - הסיכויים בהחזרת העוברים המוקפאים על פי גיל

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

31/10/2020 | 12:07 | מאת: שלי

שלום פרופ. זיידמן .. ותודה ! ממש אשמח לתשובותייך.. התחלתי לבצע הזרעות..(בת 40..) ועלתה לי שאלה לגבי תהליך IVF אותו לא התחלתי בינתיים אך אולי אצטרך .... שאלתי היא : 1 - האם אין חשיבות לגיל האשה בהחזרת העוברים המוקפאים - שהרי ההפריה כבר נעשתה עם הביציות שנשאבו .. וקיים כבר עובר ... - ואז ניתן להחזיר לדוגמא גם בגיל 44 ואפילו בגיל 47 - והסיכוי להריון לא יירד ? 2- האם יש פרמטרים נוספים שיורדים באיכותם עם גיל האשה מלבד איכות ביציות ואז כן יש חשיבות לגיל האשה בהחזרת העוברים המוקפאים ? 3 - בהחזרה באופן כללי החשיבות היחידה היא עובי הרירית ? אם כן למה מבצעים החזרה בזמן ביוץ ?

1. נכון. 2. יש השפעה של גיל הרחם על ההצלחה, בעיקר מעבר לגיל 50. 3. יותר חשוב מהעובי של הרירית, זה גיל העובר ביחס למועד הביוץ.

31/10/2020 | 19:26 | מאת: שלי

RE: למה בעצם רב העוברים לא משתרשים?(או שאני טועה?)

כי הם לא תקינים מבחינה כרומוזומאלית.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית