מועד החזרת בלסטוציסטים + תמיכה ראויה

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

21/10/2020 | 20:53 | מאת: ענת

שלום פרופ׳ זיידמן, אני בסבב החזרת עוברים על בסיס מנופור. הייתי היום בבדיקות והתוצאות הראו: זקיק 22, 16,15,14 ובצד השני זקיק 18, 13,13,11,9 הרירית: 10 אסטרדיול: 2600 פרוגסטרון: 1.4 LH: 3.9 היום (יום רביעי- 21/10) בשעה 20:00 הזרקתי אוביטרל. יש לי מספר שאלות: 1. להבנתי עפי זריקת האוביטרל שהוזרקה היום בערב, הביוץ יוצא ביום שישי בבוקר (23/10). ההחזרה היא של 2 עוברים יום 5. אמרו לי שההחזרה ביום רביעי הבא (28/10). האם זה הגיוני? האם יום הביוץ נספר כיום 0? ולמעשה סופרים 5 ימים מיום שבת? 2. האם עפ״י המדדים שרשמתי אין סיכון שיהיה ביוץ טבעי לפני יום שישי? אמנם הפרוגסטרון והLH לא גבוהים אבל הזקיק המוביל בגודל 22. 3. נאמר לי שהחל מיום שישי להתחיל עם התרופות הבאות: 2 קרינון, 3 דופסטון, 2 אסטרופם. האם הגיוני? מעולם לא לקחתי 3 דופסטון בנוסף לתרופות האחרות. האם זה מינון מקובל? תודה רבה!

1. יום הביוץ נספר כיום 0 ולמעשה סופרים 5 ימים מיום ששי. 2. יתכן. פחות סביר. 3. מינון גבוה, אבל תמיכה טובה.

21/10/2020 | 22:32 | מאת: ענת

תודה פרופ׳ זיידמן! 1. לעניין הביוץ הטבעי שעלול להגיע לפני שישי, האם היית מציע לי להיבדק מחר או שלדעתך הסיכוי נמוך ממש לאור הנתונים ואין צורך? 2. כתבת שהמינון גבוה, האם יש סיכון במינון כזה? 3. כתבת שיום הביוץ הוא יום 0 ולכן סופרים 5 ימים מיום שבת? פשוט כתבת שישי ואני רוצה לוודא. שמעתי ממספר רופאים שהם מתנגדים להחזרה על בסיס מנופור. במצב טבעי הרירית שלי מגיעה ל-7, עם אסטרופם אני סובלת ממש והרירית מגיעה ל-7.7. כבר פעמיים החזרתי על בסיס מנופור והרירית הגיעה ל-10.5 אבל ההריון לא נקלט. כל ההחזרות הן של עוברים יום 5 בדירוג מעולה. מדוע זה לא נחשב פרוטוקול מקובל? מה הסיכונים בו? האם יכול לפגוע בסיכוי הקליטה? תודה!!

1. הסיכוי נמוך אבל אפשר להיבדק. 2. לא נראה שיש לך תגובה שחלתית מסוכנת. 3. את כתבת שהביוץ שלך ביום ששי. את צריכה לברר אצל אותם רופאים.

23/10/2020 | 23:19 | מאת: ענת

.

בהצלחה

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית