אל וסת - ואיך לשמור ממחלות

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

20/10/2020 | 05:23 | מאת: רונה

שלום אני אחרי 3 לידות. אין לי וסת כבר חודשים בגלל תת משקל ובגלל שחלות פוליציסטיות. אני מעוניינת בפתרון בשביל להפחית סיכון לסרטן צוואר הרחם/שחלות. פחות באמצעי מניעה. ניסיתי לקחת פרוורה - עשה לי דופק מואץ ניסיתי לקחת פרימולוט נור - עשה לי מיגרנות, הזעות לילה ועורר מחלה אוטואימונית הציעו לי סרזט אבל אני לא רוצה לקחת גלולה על בסיס יומי כי החומרים האלה לא עושים לי טוב. איזו גלולה תהיה הכי טובה, בשביל לקחת אותה רק פעם בחצי שנה כדי לקבל מחזור חד פעמי (ואז לחזור לאל-וסת)? האם פרוגילוטון טובה בשביל המטרה הזו או שהיא לא מפחיתה את הסיכון לסרטן השחלות? מה מומלץ לאישה כמוני שלא מעוניינת לקבל מחזור כל חודש וגם לא לחיות על גלולות אלא לקחת משהו חד פעמי פעם בחצי שנה-שנה כדי להפחית את הסיכון למחלות האלה? תודה

אולי תשתמשי בהתקן תוך רחמי כמו קיילינה, שמשחרר באופן מקומי במשך 5 שנים פרוגסטרון ומגן על רירית הרחם.

21/10/2020 | 07:04 | מאת: רונה

האם הוא יגן גם על השחלות? אין לו תופעות לוואי כמו גלולות? איתו לא אקבל וסת?

לא יגן על השחלות. רק גלולות משולבות שנלקחות כל יום עושות זאת. אין לו תופעות לוואי כמו גלולות. תקבלי ווסת מאד דלה.

21/10/2020 | 09:44 | מאת: רונה

תחושה. אז אם אני מבינה מכאן, הדבר היחיד שיגן עליי משתי סוגי המחלות הן גלולות משולבות שזה אומר לקבל מחזור בכל חודש? ואם אני אקבל מחזור טבעי (באופן פתאומי או כתוצאה מהבוסט של גלולה כמו פרימולוט) פעם בכמה חודשים זה גם יעשה את העבודה?

אפשר לקחת גלולות ברצף.

21/10/2020 | 19:56 | מאת: רונה

1. וזה יגן עליי משתי המחלות? איזה סוג למשל עם הכי פחות תופעות לוואי? כמה זמן ברצף אפשר הכי הרבה? 2. אם אני לוקחת פרימולוט ומקבלת. .. ואז אחרי חודש וחצי מגיע מחזור ספונטני.. ואז שוב מפסיק לחצי שנה. זה גם בסדר או לא מספיק טוב?

1. כל גלולה תעשה את העבודה. אין הגבלה על הרצף. 2. זה מצוין, אבל לא נותן הגנה מפני סרטן השחלות.

21/10/2020 | 22:23 | מאת: רונה

ממש תודה עם העזרה רק שאלה אירנה- זה שאני לוקחת ברצף והרירית לא יוצאת במחזור חודשי- זה עדיין בסדר? יגן מהמחלות בכל זאת?

כן

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית