היריון חוץ רחמי - למה זה קורה?

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

24/09/2020 | 09:56 | מאת: רוני

שלום פרופ', האם היריון חוץ-רחמי שהתמקם בחצוצרה מעיד בהכרח על בעיה שהייתה בחצוצרה, או שזה יכול לקרות אחת לכמה היריונות ללא תלות במצב החצוצרות?

ההנחה שבחצוצרה שמתפקדת באופן תקין נדיר שעובר יתקע ולא יחזור לרחם.

26/09/2020 | 20:03 | מאת: רוני

האם כדאי לעשות צילום רחם אחרי התאפסות הבטא? קראתי דעות שאומרות שמדובר בטראומה נוספת לחצוצרה ולא כדאי, אבל קשה לי לחזור לטיפולים עם הפחד שזה עלול לקרות שוב. מה אפשר לעשות כדי למזער את סיכויי ההישנות של המקרה?

אפשר אם יש חשש שהחצוצרה חסומה וכדאי לעבור לטיפולי הפריה.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית