החזרת קפוא על בסיס הורמונלי

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

23/09/2020 | 10:53 | מאת: שיר

פרופסור יקר, אני יום 13 לווסת , אנחנו עושים החזרת מוקפא על בסיס הורמונלי. נוטלת 3 אסטרופם ביום , מיום 3 . היום עשיתי בדיקות מעקב e2- 1300 פרוגסטרון- 0.5 lh- 29 (לפני יומיים במעקב היה 8) באולטרסאונד הרבה זקיקים קטנים. שאלותי בבקשה- 1. לפי תוצאות בדיקות הדם, האם היה ביוץ? הטכנאית אמרה שכנראה היה ביוץ כי אין זקיק מוביל, האם יש סיכוי כלשהו שהיה ביוץ ? (בדרך כלל אני מבייצת ביום 14-15). 2. אם עוד לא היה ביוץ האם יהיה בהמשך ביוץ כשאין זקיק מוביל? 3. מדוע הlh עולה כשאין ביוץ? (לפני יומיים הוא היה 8 כלומר במגמת עליה) 4. כאשר יוסיפו פרוגסטרון בהמשך כן יהיה ביוץ או שאין ביצית (ביוץ) בכלל בסבב הזה כי אין זקיק מוביל ? אני מבולבלת ואשמח לכל מידע. תודה רבה.

23/09/2020 | 11:25 | מאת: שיר

פרופסור יקר, עוד שתי שאלות שמטרידות אותי בבקשה ואשמח למענה גם לגביהן - האם ייתכן קשר הורמונלי לרגישות רגשית שיש לי ביומיים האחרונים (בכי, מצב רוח) או שאין קשר הורמונלי? - האם קיום יחסים שקיימנו מתחילת הווסת יכול לפתח היריון עם מדדי הורמונים אלו או שהיריון יכול להתפתח רק מהחזרת העובר כי בעצם אין ביוץ עד כה? או שיש? יכול להיות גם היריון טבעי? כותבת שוב את המדדים מההודעה הקודמת- 1300 e2 פרוגסטרון- 0.5 lh- 29 (לפני יומיים במעקב היה 8) באולטרסאונד הרבה זקיקים קטנים. עובי רירית 9.3 . תודה תודה תודה!

1. לא היה ביוץ 2. יתכן שיהיה 3. אין לכך משמעות. 4. צריך לעקוב ולראות. לחץ נפשי יכול להשפיע על המערכת ההורמונלית. אם יהיה ביוץ יתכן גם היריון טבעי במקביל.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית