סיכויים להרות לאחר הפלה כשברקע סטרס

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

17/08/2020 | 15:31 | מאת: נועה

פרופ' שלום רב, אני בת 38, עם 3 ילדים שהגיעו ללא טיפולים כלל (הקטן בן 6). לפני כ3 חודשים עברתי הפלה מאוחרת, מאז הגיעה הוסת 3 פעמים. בשתי פעמים הופיעה אצלי תסמונת קדם ויסתית חזקה. התופעה נמשכה 8-9 ימים והתבטאה בכאבי גב תחתון חזקים, התכווצויות ברחם... מאז ההפלה רמת הסטרס שלי עלתה מאוד בשל לחץ מהגיל ובשל החשש מאי הצלחה להרות שוב (בחודשיים האלו ניסינו שוב על ידי הזרעות על מחזור טבעי שלי (בשל מורפולוגית זרע נמוכה) בפעם הקודמת זה לקח חצי שנה. האם ייתכן כי ישנה בעיה עם הפרוגסטרון שלי בחצי השני של המחזור? ייתכן כי בשל הסטרס רמות הפרוגסטרון יורדות משמעותית והורמון הקורטיזול עולה ולכן לא יכול להתאפשר הריון?

זו לא בעיה שכיחה, גם אצל נשים בסטרס, אבל קל מאד לבדוק את רמות הפרוגסטרון.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית