הפלות חוזרות

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

06/11/2001 | 13:31 | מאת: יובל

שלום לד"ר זיידמן, בנושא הפלות חוזרות האחת בשבוע 9 (עם גרידה) - אי התפתחות עובר. הפלה שנייה בשבוע שלישי - הפלה טבעית. שאלת אם עשיתי היסטרוסקופיה. לא נתבקשתי לעשות בדיקה זו. הבדיקות שעשיתי הן תפקודי קרישה , FSH ובדיקות גנטיות. מה צריכה בדיקה זו לגלות אם בכלל. למיטב הבנתי עושים בדיקות להפלות חוזרות כשההריון נפסק תמיד באותו שלב. אני קצת מבולבלת.... ושוב תודה.

יש שלוש סיבות מרכזיות להפלות חוזרות שנהוג לברר כיום בשלב ראשון: סיבות גנטיות, בעיות בקרישת הדם ובעיות אנטומיות בחלל הרחם. (יש הרבה סיבות נוספות כולל גורמים זיהומיים, סוכרת, הפרעות בבלוטת התריס וכו'). ההיסטרוסקופיה תסייע לקבוע שאין הפרעה בחלל הרחם, למשל מחיצה או הידבקויות שעלולות לגרום, או להיגרם בעקבות, ההפלות.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית