הוספת דופסטון כתמיכה

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

17/11/2019 | 23:46 | מאת: שירי

שלום פרופ זיידמן, אני 11 ימים אחרי החזרת בלסטוציסט PGD מוקפא יקר מאוד, במחזור טבעי. הטריגר היה עם אוביטרל ודקפפטיל וקיבלתי עוד דקפפטיל יומיים אחרי ההחזרה. בטא ראשונה ביום 8 אחרי ההחזרה 144 פרוגסטרון 61 בטא שניה היום (אחרי 72 שעות) 617 פרוגסטרון 52 התמיכה היא 2 אנדומטרין ביום. היום הרופא המליץ להוסיף 3 דופסטון ביום ״ליתר בטחון״. נתקלתי במחקרים על הסכנות לעובר ואני ממש מתלבטת אם לקחת את זה, מה דעתך בנושא?

התרופה לא מסוכנת להבנתי את הספרות, אבל לא ברור למה התוספת נדרשת.

18/11/2019 | 06:37 | מאת: שישי

הכוונה היא ״לכל מקרה״ בגלל המחקרים שמצאו יתרון במניעת הפלות. יש לי ילד 1 מהריון טבעי וזה הריון ראשון שנקלט אחרי 3 שנים של טיפולים. אין לי הסטוריה של הפלות. מצד אחד אני רוצה לעשות הכל כדי שההריון היקר הזה יצליח, מצד שני המחקרים מטרידים. האם לדעתך כדאי לקחת את התמיכה הזאת או להוסיף תמיכה אחרת (כרגע רק עם 2 אנדומטרין).

נראה שאת מקבלת תמיכה טובה.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית