פרוגסטרון גבוה וזקיק קטן מדי בזמן שאמור להיות ביוץ

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

12/11/2019 | 23:05 | מאת: גל

שלום פרופ׳ אני בת 38, מנסה להרות ע״י הזרעה מתרומת זרע. המחזור שלי סדיר מזה שנים, במרווחים של 28-31 ימים. כחלק מניסיון הזרעה, ביום ה- 13 למחזור גודל הזקיק המרכזי היה 9 מ״מ, אבל בדיקות הדם הראו ערך פרוגסטרון של 3.2. (E2=364 ; LH=19.1). חזרתי על הבדיקות ביום ה-15 למחזור. הופתעתי שהזקיק גדל רק מעט וגודלו 13מ״מ. יתרה, ערך הפרוגסטרון קפץ ל-9.5. (E2 עלה רק ל521 והLH ל20.9. הבנתי שלא תתאפשר הזרעה החודש, אבל אני לא מצליחה לקבל תשובה לגבי הסיבות האפשריות. כאילו גדילת הזקיק והe2 משקפים קדם ביוץ, והפרוגסטרון בכלל עולה כמו לאחר ביוץ. עוד אציין שב7 החודשים הקודמים ערכי בדיקות הדם תאמו לממצאי האולטרסאונד ולא נמצא אצלי עד היום ממצא הורמונלי חריג (מלבד שחלות פוליציסטיות).

נראה שהחודש התפתחות הזקיק לא הייתה תקינה.

14/11/2019 | 14:35 | מאת: גל

את זה מן הסתם הבנתי. אני מנסה להבין מה הגורמים האפשריים, אם זה משהו שכיח, אם זה משהו שמעכשיו צפוי לקרות לעיתים קרובות.

זה נדיר, אבל משמעותי רק אם קורה לעתים תכופות.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית