שאלה.............. ...

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

06/11/2019 | 10:33 | מאת: רעות

שלום רציתי לשאול האם התרופה של סלקוקס (200) בעקבות דלקת בכתף יכולה להשפיע על תאי זרע לא תקינים כלומר להוריד מאיכות הזרע. אנחנו תכף עומדים להתחיל הזרעה בעקבות מורפלגיה שעומדת על 1 ובעלי צריך לקחת את הכדור הזה. תודה רבה

06/11/2019 | 12:13 | מאת: רעות

שחכתי לציין המידע היחידי שמצאתי שזו תרופה ששיכת למשפחת התכשירים נוגדי דלקות שאינן סטרואידים, משמשת בעקר לדלקת מפרקים ניוונית ובדלקת מפרקים שגרונית. תרופה שפועלת בעיכוב האנזים שנמצא בעקר ברקמות מודלקות בגוף.

יש מחקרים שמורים שהתרופה עלולה להפריע לתהליך ההפריה על ידי הזרע, כך שזו לא תרופה מומלצת, אבל צריך לבדוק את היתרונות שלה מול החסרונות הפוטנציאלים.

06/11/2019 | 13:40 | מאת: רעות

תודה על המענה אשמח לגביי 2 השאלות הללו 1 שאתה אומר לבדוק יתרונות. למה התכוונת יתרונות לריפוי הדלקת? 2 אם זה פוגע בזרע עדיף להימנע מהריון עד אחרי סיום תרופה?עברתי כבר הפלה חודש שעבר )

06/11/2019 | 16:50 | מאת: רעות

ועוד משהו 3 תרופה לא מומלצת בטיפולי פוריות או בכלל? 4 אם נוטל את התרופה חודש כמה זמן אמור הזרע "לחזור לעצמו"?

1. נכון. 2. לשקול זאת.

3. נכון 4. מספר שבועות

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית