חומצה פוליתתתתתתתתתתתתתתתתתתת

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

23/09/2019 | 15:13 | מאת: יעל

היי, אני בטיפולי פוריות היום ברוך ה' התבשרתי שאני (החזרה הייתה ב 10.9 עובר יום 3) להיריון היום הייתה בטא 557. החזרה עובר מוקפא ללא שום תרופות גם ללא אוביטרל וללא תמיכת פרוגסטרון. טבעי לחלוטין. הפרוגסטרון היה יצא 60. האם מומלץ לרחת תמיכה ? האם זה תקין? שאלה שנייה אם נחומצה הפולית שלי היא 6.3 שזה מעל לטווח התקין. האם עליי לקחת תוסף? ( מציינת שלא הייתי אף פעם עקבית לגביי חומצה פולית. לקחתי בעבר אולי למשך חודש..הבנתי שרמה מוגברת של חומצה פולית גם לא טובה. אשמח למענה 🙏

הפרוגסטרון תקין. חשוב לקחת תוסף שמכיל חומצה פולית ללא קשר לרמות בדם.

24/09/2019 | 07:26 | מאת: יעל

אפשק בבקשה הסבר אחת ולתמיד למה רצוי לקחת ללא קשר לרמות בדם? אם יש לי ערך גבוה מעל הטווח למה בכל זאת צריך?

כי המחקרים מורים על מניעה יעילה של מומים של תעלת מח העצבים אצל נשים שנוטלות חומצה פולית, אבל אין מחקרים דומים שמורים כי רמה מסוימת בדם היא בעלת יעילות דומה במניעת המומים.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית