זירוז אחרי קיסרי מסוכן מידי?

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

23/08/2019 | 12:02 | מאת: מיה

עשיתי קיסרי ראשון ב שבוע 37 בעקבות שיליה מורינגה 1.5 ס"מ מהפתח ונכנסתי להריון שוב אחרי 8 חודשים. צריכה ללדת בשבוע 38 כדי שלא תתפתח רעלת- 1.האם אפשר ללדת טבעי עם זירוז אחרי קיסרי? למה? 2. האם כדאי קיסרי שוב בכל מקרה? למה?

1. אפשר, אבל יש תמיד סיכון לקרע ברחם בלידה לאחר קיסרי וזרוז כנראה שמעלה את הסיכון הזה. 2. קיסרי חוזר תמיד מסוכן יותר מקיסרי ראשון, בשל החשש להידבקויות סביב הרחם, בעיקר של שלפוחית השתן ולעתים אפילו המעי.

25/08/2019 | 07:50 | מאת: .

1.האם התכוונת לזירור מכל סוג שמגדיל סיכויים לקרע? בלון? פיטוצין?, סטריפינג...?

כן.

27/08/2019 | 09:03 | מאת: .

2. האם בדיקת אולטראסאונד אצל הגניקולוג גם תאבחן הדבקויות סביב הרחם? (אולטראסאונד ביטני או וגנלי?)

לעתים, בעיקר במצבים חמורים עם הצטברות של נוזל סביב ההידבקויות.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית