האם תיתכן רזרבה נמוכה?

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

11/08/2019 | 05:55 | מאת: שירן

בני 32 ללא ילדים, התחלנו הזרעה על בסיס טבעי אחרי שהמורפולוגיה התבררה בבדיקה אחת 1% ובשנייה 3%. אחרי פספוס ראשון של ביוץ ביום 9 מהמחזור אני מבינה שאולי הרזרבה נמוכה למרות שלא אמרו לי דבר בטיפול. ביום 5: אסטרדיול- 425, fsh-6.8 ביום 3 חודש לאחר מכן: אסטרדיול- 356 האם נראה שהרזרבה נמוכה? האם כדאי להזדרז לעבור ivf ?

בגילך, תיתכן רזרבה נמוכה, אבל זה ממש נדיר (כ- 1%). כדאי על כן לעשות הערכה טובה יותר בעזרת בדיקת דם ל- AMH או/ו בדיקת אולטראסאונד לספירת הזקיקים הקטנים בהתחלת המחזור (AFC).

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית