רעלת הריון- באילו מיקרים גורמת למוות. ומי מת ראשון (האמא או העובר)

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

08/08/2019 | 08:02 | מאת: ענבר

באלו סיטואציום / סימפטומים רעלת הריון יכולה לגרום למות האם או העובר? 2. במקרה של מוות -מי נפגע קודם מהרעלת האם או העובר (מי מת קודם)? 3. אם לאמא יש לחץ דם גבוה וחלבון 300 - וחוץ מזה אין עוד סימפטומים ואין היפרדות שיליה- האם העובר יכול למות כתוצאה מרעלת?

1. בעיקר יתר לחץ דם בלתי נשלט. לעתים כישלון רב מערכתי. 2. תלוי במנגנון, שבץ מוחי למשל יהרוג את האם, היפרדות מסיבית של השליה את העובר. 2. לעתים מאד נדירות.

12/08/2019 | 21:53 | מאת: .

1. האם לחץ הדם הגבוה הוא זה שיכול לגרום למות עובר? כיצד? (האם ע"י כך שהוא גורם להיפרדות השיליה)? 2. האם מות עובר שנגרם מרעלת מלווה תמיד בקרישי דם בשיליה? מתי לא? 2. האם העובר יכול למות כתוצאה מלחץ דם גבוה של האם גם אין היפרדות שיליה. למה? 3. באילו מיקרים לחץ דם גבוה לא מוגדר כרעלת?

1. למשל. 2. כאשר יש תסחיף אן דלקת. 3. למשל בגלל אי ספיקת כבד או כליות של האם שיוצר עבורו סביבה רעילה. 4. כאשר אין חלבון בשתן או תסמינים נוספים.

15/08/2019 | 05:33 | מאת: .

מתי לא?

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית