רירית מעט עבה לא סדירה

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

23/06/2019 | 00:57 | מאת: מיכל

שלום ד"ר. בת 23 לא מעשנת שנה וחצי אחרי לידה ראשונה, בעקבות דימומים בין ווסתיים עם גלולות וגם לאחר הפסקתם- התגלה אצלי רירית מעט עבה לא סדירה בפונדוס חשד לפוליפ. עליי לציין שבעקבות הדימומים לקחתי ביופלואיניוד מהומופאט והדימומים נעלמו לגמרי. עליי לציין שאני מעוניינת בהריון נוסף . א. האם יש אפשרות שזה בגלל חוסר איזון הומונאלי בגלל הגלולות לאחר הפסקתם זה יתאזן , ולא בגלל הפוליפ? ב. חודש קודם בדקתי ביוץ כל יום בחודש ולא הופיע כלל, ולאחר מכן קיבלתי מחזור, האם זה ייתכן שבגלל פוליפ אין ביוץ? אני ממש חרדה לעבור ניתוח כזה בהרדמה מלאה. אשמח לסיוע

1. יתכן. 2. לא. הפוליפ לא משפיע על הביוץ.

24/06/2019 | 14:30 | מאת: מיכל

שלום ד"ר תודה על המענה. הייתי בבדיקת us אגן קטן ביום ה5 למחזור, נצפה שנבנה היפראקונגי בקוטר 3 מ"מ ללא זרימת דם למבנה. בדוגלס: מעט נוזל רירית - סדירה בעובי 2.6 מ"מ מה הסיכוי שיש צורך להוריד אותו? במידה ואני מעוניינת בהריון האם זה משמעותי?

24/06/2019 | 15:13 | מאת: מיכל

?

עושה רושם שמדובר בממצא ממש זעיר, אבל כדאי שהרופא המטפל יעשה בעצמו בדיקות אולטרסאונד ויחליט אם יש צורך להסיר אותו.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית