לגבי תשובות הורמנליות

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

20/06/2019 | 14:46 | מאת: דנה

שלוש דוקטור.... נעשו לי חודש שעבר בדיקות בזמן המחזור Fsh 14.2 Estrdiol e2- 233 Lh- 5.70 Prolactin 576 ביום השני למחזור זה בוצע בעקבות התשובות הנל רופאת הנשים שלחה אותי שוב לבדיקות דם החודש להלן התשובות . עשיתי ביום השני וביום השלישי להלן התשובות ביום השני Fsh -11.20 Estrdol e2 -268 Lh- 4.20 Protclin- 611 וביום השלישי הקריטי והחשוב. Estrdiol- 316 Lh 5.3 Progesterone-1.8 Fsh 9.9 Prolactin.-985)לא הייתי ערה שעתיים ) אני בחורה בת 27 וחצי . היתי אצל רופא פריון וישר דיבר איתי על זה שזה חריג לגיל שלי ואני צריכה לעשות הקפאת עוברים או ביציות. האם זה גבולי וחד משמעי שהפרופיל הורמנלי לא תקין? או שהוא בסדר בגבול העליון פשוט? אף אחד לא מסביר לי כמו שצריך ומביא את דעתו ורק שולחים אותי לעוד בדיקות ועוד. תודה רבה(:

רמות ה- FSH שלך ללא ספק קצת גבוהות, דבר חריג בגילך. אך מדובר בבדיקה לא מהימנה מספיק ביחס להערכת הרזרבה השחלתית. לכן עדיף לבצע בקביל בדיקות אמינות יותר כמו רמות AMH בדם או AFC (קביעת מספר הזקיקים הקטנים בשחלות באולטראסאונד שמבוצע בתחילת המחזור).

21/06/2019 | 10:20 | מאת: דנה

היי דר תודה רבה על המענה המהיר... רציתי לדעת את הבדיקה afc היכן ניתן לעשות אותה אצל הרופאה נשים שלי באופן רגיל? ובאיזה יום של המחזור?

בד"כ עושים אותה ביום 5 למחזור וכל רופא/ת נשים שברשותו מכשיר אולטראסאונד יכול לעשות את הבדיקה.

30/06/2019 | 13:10 | מאת: דנה

היי דר שוב אני.. עשיתי בדיקת amh והתשובה יצא 1.4 האם זה הגיוני לאור התשובות של fsh ואסטרדיול? האם עכשיו הפרופיל הורמנלי תקין? מה זה אומר?

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית