זיהומים חוזרים לאחר הזרעות

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

18/06/2019 | 10:27 | מאת: ר.

שלום. עברתי שתי הזרעות (תרומת זרע) ובשני המקרים פיתחתי זיהום בעקבות בקטריה (בבית החולים כתבו שזה מבקטריה, טופלתי באנטיביוטיקה לשבוע והחום והכאבים נעלמו) האם זו תופעה מוכרת? ממה זה יכול לקרות? *אני גרה בגרמניה ומטופלת במכון פוריות מקומי

זה חריג מאד. יתכן ויש בעיה במערכת החיסון שלך או נוכחות של חיידק במערכת המין. כדאי לעבור ברור לפני המשך טיפול.

18/06/2019 | 15:06 | מאת: ר.

תודה רבה. לגבי זיהום במערכת המין. המקרה המוזר הזה קרה חודש אחרי חודש. גם בפעם הראשונה קיבלתי אנטיביוטיקה למשך שבוע. אני מניחה שאם היה חיידק במערכת המין הוא כבר היה מחוסל לאחר האנטיביוטיקה הראשונה, האם ההנחה שלי הגיונית? או שיתכן ובתוך חודש שוב מקנן לו שם חיידק? לגבי בעיה במערכת החיסון, יש לך קצה חוט מה זה יכול להיות? באופן כללי אני אדם מאוד בריא, לא הייתי חולה שנים...האם זה סוג של תגובה אוטואימונית של הגוף? ו...השערה/שאלה אחרונה: האם יתכן שיש חיידק בזרע (זו תרומת זרע מבנק הזרע, שמורה בהקפאה ולהבנתי בטמפרטורות ככ נמוכות שאין סיכוי שחידקים שורדים שם...אבל אולי אני טועה). לא היו מקרים דומים לזה במכון לאחרונה (למעשה מעולם) ככה שאני מתקשה להאמין שמשהו בתהליך שהם עושים הוא לא בסדר.... אובדת עצות... תודה רבה

ההקפאה דווקא משמרת את החיידקים, כך שכדאי להחליף תורם ליתר ביטחון.

18/06/2019 | 15:55 | מאת: ר.

אוקי. טוב לדעת שהזרעה דווקא משמרת חיידקים. אם כן על המכון לעשות תרבית ולבדוק את מצב הזרע? אולי זו שאלה שהיא מחוץ לתחום המומחיות שלך, אבל במקרה ונתקלת בתרומות זרע מזוהמות, האם בנקי הזרע מפצים? לוקחים אחריות על כך? קניתי מבנק הזרע האירופאי. תודה רבה וסליחה על ההטרחה...

זה נדיר, אבל קורה. את יכולה לבקש מהם לעשות תרבית, אבל יתכן והדגימות שנשארו בידיהם כבר לא מזוהמות או שמקור החיידק אצלך ולא בדגימה.

21/06/2019 | 23:14 | מאת: ר.

שלום דר' זיידמן, קראתי ובדקתי קצת בעניין הדלקות שהתפתחו אצלי יומיים וחצי לאחר כל הזרעה (עברתי 2 הזרעות). (אגב, בתרבית נמצא כי האנטיביוטיקה שקיבלתי אכן התאימה לחיידק שנמצא, החיידק היה סטרפטוקוקוס B. אני יודעת שיש לי את החיידק הזה, מה שלא הפריע לכניסה ספונטאנית והריון תקין לפני שלוש שנים). רציתי לשאול- האם יכול להיות שהדלקת שהתפתחה היתה בכלל תוצאה של אנדומטריוזיס? במהלך חיי כמה רופאים העלו בפני את האפשרות שיש לי אנדו' אבל זה מעולם לא נבדק והוכח. האם הגירוי ההורמונאלי (קיבלתי אובליפ, פעם ראשונה 37.5 ופעם שניה 50) הגביר את הנגעים והם אלה שגרמו לדלקת? אשמח לשמוע את דעתך. תודה רבה

כאבים של אנדומטריוזיס מתפתחים בד"כ בזמן הווסת ופחות לאחר הביוץ. גירוי ההורמונאלי גורם לגירוי של השחלות לא לדלקת.

22/06/2019 | 22:05 | מאת: ר.

תודה

בהצלחה

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית