שאלות לגבי תקינות בדיקות זרע

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

30/05/2019 | 12:24 | מאת: מיכל

שלום רב, רציתי לדעת מהי חוות דעתך לגבי בדיקות הזרע - האם הן תקינות והאם ניתן להשיג היריון תקין? נלקחו 3 דגימות- 1. כמות-0.5 התנזלות- מלאה ,צמיגות- גבוהה מאוד תנועתיות- מתקדמת-5%מעגלית בינונית-13% מעגלית לא מתקדמת-16%, ללא תנועה-66% ריכוז תאי הזרע למ"ל-150 מליון סה"כ מס' תאי הזרע-75מליון מורפולוגיה-תאים שצורתם נורמלית-5% לויקוציטים-5 מליון אגרנציה-++ הוקפאה מנה 2.כמות-0.2 התנזלות- מלאה צמיגות-גבוהה תנועתיות-מתקדמת-4% בינונית-23% לא מתקדמת-20% ריכוז תאי הזרע למ"ל-100 מליון מורפולוגיה-תאים שצורתם נורמלית-10% לויקוציטים+ אגרנציה-מעט הוקפאה מנה. 3. כמות-0.8 התנזלות-כמעט מלאה צמיגות-גבוהה תנועתיות-מתקדמת-11% בינונית-32% לא מתקדמת-28% ללא תנועה-29% ריכוז תאי הזרע למ"ל-28 מליון סה"כ מס' תאי הזרע-22.4 מליון מורפולוגיה-תאים שצורתם נורמלית-7% לויקוציטים-בודדים אגרנציה0 הוקפאו 2 מנות. יש לציין שנעשה מיקרומניפולציה. אשמח מאוד לשמוע את חוות דעתך המקצועית. תודה רבה.

הזרע תקין. אם הושגו הפריות אז ניתן גם להשיג היריון.

02/06/2019 | 09:02 | מאת: מיכל

שלום רב, תודה על המענה. 1.האם גם התנועתיות בסדר והאם אין זיהום? 2.האם זה לא ישפיע על איכות העוברים ותקינותם? שמעתי על בדיקת הלוספרם ושיטת ברטוב? יש דבר כזה? האם זה יעזור או שאין צורך? תודה רבה.

1. התנועתיות נמוכה, אבל לא אמורה להוות בעיה כשמבצעים מיקרומניפולציה. 2. לא ישפיע על איכות העוברים ותקינותם. בדיקת הלוספרם ושיטת ברטוב, באמת יש דבר כזה, אבל אני לא רואה בהם ערך עבורכם.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית