סקירת מערכות מאוחרת בקופה או באופן פרטי?

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

28/02/2019 | 12:11 | מאת: שיר

1.האם בודקים יותר דברים בבדיקה באופן פרטי?, האם המידע המורחב הזה במהלך ההריון תורם יותר, אם כן למי ולמה? 2.מה בודקים על פי דרישת הקופה? תודה רבה

1. כן. בד"כ מדובר בבדיקה מקיפה ומעמיקה יותר. תלוי כמובן ברופא פה ושם. ברור שמידע כזה לעתים מסייע לרופא לעשות החלטות נכונות במהלך ההיריון. 2. האברים והמערכות לבדיקה ודיווח בסקירת מערכות העובר הם: א. גולגולת ומוח (בחתך רוחבי): 1) צורת הגולגולת בחתך רוחב 2) מוח קטן וציסטרנה מגנה 3) החדרים הצדדים במח והכורואיד פלקסוס 4) קו האמצע ו- Cavum septi pellucidi (קיים רק בסקירה המאוחרת) ב. פנים: 1) ארובות עיניים 2) שפתיים ג. חזה: 1) ריאות 2) מבט 4 מדורי הלב 3) מוצא העורקים הגדולים ד. בטן: 1) קיבה 2) כליות 3) כיס שתן 4) השרשת חבל הטבור בבטן העובר ה. עמוד השדרה ו. קיום עצמות ארוכות בגפיים העליונות והתחתונות וקיום כפות ידיים ורגליים (לא כולל אצבעות) ז. מספר כלי הדם בחבל הטבור ח. מיקום השילייה ט. כמות מי השפיר י. קיום דופק ותנועות יא. בהריון מרובה עוברים, תכלול התשובה, בנוסף לנ"ל, ציון מספר שקי ההריון, מיקומם, מין כל עובר והתייחסות ל- chorionicity ו- amnionicity.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית