האם זהו הריון? או חוץ רחמי ואם בכלל?

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

05/02/2019 | 17:19 | מאת: דנה

שלום וברכה אני לאחר הפלה בשבוע 5 בעקבות הריון חוץ רחמי +הוצאת חצוצרה שמאל+ שחלות פוליציסטיות. ההריון הקודם היה בעזרת פיוריגון זריקה נוספת לביוץ ויחסים. לאחר כמה חודשים חזרתי לטיפול ולקחתי פיוריגון וכמובן את הזריקה לביוץ. הפעם הרופא ביקש שנעשה הזרעה אך כאשר הגענו להזרעה ראינו שהזקיק המוביל בצד שאיו בו חצוצרה ולכן הוחלט לוותר. בכל זאת קיימנו יחסים ללא עזרה. אני שבוע אחרי הביוץ ועדין השדיים שלי די גדולות ורגישות השאלה שלי אם זה נשמע לך כמו הריון או שיכול להיות בהפיורוגון גם בשלב הזה גורם לגודש ורגישות? נוסף על כך אני די חוששת כיוון שהבנתי שאם אכנס להריון הסיכויים גבוהים להריון חוץ רחמי נוסףגם כי כבר עברתי אחד וגם כי יקח זמן לעבור משחלה שמאל לימין והוא יגיע גדול לחצוצרה. אשמח לתשובות בהקדם תודה רבה רבה!

אם הווסת לא תגיע את צריכה שבועיים אחרי הביוץ לעשות בדיקת בטא. התוצאה והמעקב אחר ערכי הפרוגסטרון תוכל לסייע לך לשלול היריון מחוץ לרחם בשלב מוקדם.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית