בדיקה המחליפה צילום רחם

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

24/12/2018 | 14:47 | מאת: ענת

בת 42.5 בצילום רחם חצוצרות סתומות, 7' טיפולי IVF ללא הצלחה(רוב ההחזרות ביום 3) וגם החזרות BLT. האם רצוי לבצע בדיקת סונו-היסטרוסלפינגוגרפיה (במקום צילום רחם נוסף) כדי לוודא שבחצוצרות אין נוזל? האם בדיקה זו נחשבת אמינה?

צילום רחם נחשב אמין יותר, כך שלא נראה שיש צורך בבדיקה נוספת.

24/12/2018 | 20:52 | מאת: ענת

הצילום בוצע לפני כשנה וחצי.בזמנו לא נראה נוזל בחצוצרות.עקב כשלונות מחזורי ה ivf והזמן שעבר חוששת שאולי המצב החריף ויש נוזל בחצוצרה שמונע קליטה. שוקלת להתקדם לתרומת ביצית וחוששת מכישלון ולכן חשבתי לבצע את הבדיקה לפני..דעתך? תודה רבה

זו סיבה נדירה לכישלון של טיפולי IVF בגילך, אבל אם הייתה לך דלקת חריפה באגן או בחצוצרות בשנה וחצי האלה, אז בהחלט כדאי לחזור על הבדיקה.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית