אי פוריות לאחר טרטומה

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

03/11/2001 | 11:12 | מאת: רונית

לפני 23.5 שנים היתה לי מחלת טרטומה בשחלה ימנית וטופלתי ע"י כריתתה בי"ח סורוקה המנתח היה כירוג הילדים פרופ' אברהם מרש. נוסף על הניתוח עברתי שנה שנה שלימה טיפול כימותרפיה בעירויים. אני נשואה מזה כ-4.4 שנים ומנסים להיכנס להריון דבר שלא מצליח לנו, נבדקתי ע"י ד"ר גל מבי"ח שערי צדק והוא מסר לי את העובדה הבאה: "השחלה השמאלית שלך זקנה ואין סיכוי שתיכנסי להריון" כמו כן נספרו זרעיו של בעלי והספירה נמוכה, אני מטופלת ע"י פרופ' בלר כאונקו-גניקולוג וכן פרופ' קטן כאונקולוג ושניהם מסרו לי כי הדבר אינו נכון. שאלותי הן: 1. האם התשובה שנמסרה לי ע"י פרופ' בלר ופרופ' קטן נכונה? 2. מה עושים כדי להיכנס להריון בהתחשב שאני כבר בת 31 וחצי? 3. האם השיטה החדשה שמבוצעת בבי"ח בילינסון לשיפור הזרע טובה לבעלי? 4. האם התשובה שמסר לי ד"ר גל נכונה ובאמת אין סיכוי ואני חיה באשליה שאכנס להריון?

אין לי שום נתונים על מנת לענות על שאלותיך, אך ניתן לברר די בקלות את המצב (רמות FSH בדמך?), ויש לך רופאים מטפלים מוכרים ומעולים שידעו לתת לך תשובות מדויקות. ההחלטה לגבי הטיפול שמתאים לך צריכה להינתן על פי מכלול הנתונים, מצב שחלותיך, נתוני הזרע, וכו'.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית