מחזור אחרי סיום טיפול בדופסטון

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

18/09/2018 | 13:48 | מאת: אלון

שלום לך. אשתי קיבלה טיפול בכדורי דופסטון עקב שיבוש הורמונלי ושבועיים דימומים/הכתמות. הטיפול היה 10 ימים ו-5 ימים לאחר סיומו הגיעה כנראה ווסת(כי ידוע שמספר ימים לאחר סיום דופסטון מופיעה ווסת). האם בעזרת בדיקת דם ל-lh,פרוגסטרון ואסטרדיול שאותה הרופא אמר לעשות שבוע לאחר סיום הדופסטון(ובמקרה שלנו זה יוצא יומיים לאחר הופעת הווסת לכאורה)ניתן יהיה לדעת בוודאות שאכן מדובר בווסת ולא בחזרתו של השיבוש ההורמונלי? גיל אשתי כמעט 44 תודה וגמר חתימה טובה.

בד"כ כן.

20/09/2018 | 16:23 | מאת: אלון

אנחנו מניחים שמכיוון שמה שנראה כמו וסת הופיע 5 ימים לאחר סיום הטיפול בדופסטון-זה תקין ומדובר כנראה בתחילת מחזור ולא בחזרתו של השיבוש ההורמונלי ומכיוון שהרופא יוצא לחופש-נעשה הפעם נסיון ספונטני. בהתחשב בגיל אשתי(44 בעוד חודש)כלומר שיש אפשרות לביוץ מוקדם-החל מאיזה יום של המחזור לכאורה כדאי להתחיל לבדוק ביוץ עם ערכת ביוץ כדי לא לפספס אותו?

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית