תזמון ביוץ ובדיקות דם

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

17/09/2018 | 14:05 | מאת: שירה

שלום רב. ביצעתי מעקב זקיקים הבוקר ביום ה11 למחזור. שחלה שמאל זקיק 16 ממ.רירית סדירה 9.8 ממ. בדיקות דם: אסטרודיול 1562 פרוגסטרון 0.8 האם ניתן לדעת מתי צפוי הביוץ ואם כן, מתי מומלץ לקיים יחסים? בהנחה שעד יום חמישי לא אוכל לחזור על הבדיקות וחוששת לפספס את הביוץ(מחזורים קודמים היה ביוץ סביב יום 14-15).האם מומלץ להזריק אוביטרל ? תודה וגמר חתימה טובה.

נראה שהביוץ יהיה בימים הקרובים. ניתן להזריק אוביטרל ולקיים יחסים כעבור 24-36 שעות.

17/09/2018 | 16:59 | מאת: שירה

תודה על המענה. מתי מומלץ להזריק אוביטרל לפי הנתונים שציינתי? ובימים הקרובים הכוונה לעד יום שישי?

אפשר להזריק מחר בערב ולצפות שהביוץ יהיה כעבור 36 שעות.

20/09/2018 | 14:31 | מאת: שירה

אכן צדקת. אתמול היו לי כאבי ראש וכאבים בצד שמאל דל הבטן התחתונה והרבה מאוד הפרשות חלבוניות. היו יחסים ביום שלישי ורביעי. היום חזרתי על האולטרסאונד .היה ביוץ. הזקיק נעלם.בדיקות דם מהבוקר היו אסטרודיול 232 ופרוגסטרון 4.8. זה תואם לביוץ אתמול? כמה זמן הביצית יכןלה להיקלט? האם יש טעם בתזמון יחסים גם היום ו/או מחר?. לא הספקתי להזריק אוביטרל.הרופא המליץ בכל זאת להזריק היום.מה המטרה והאם מומלץ?

הביצית יכולה לעבור הפריה כ- 24 שעות לאחר הביוץ. האוביטרל יכול להינתן לאחר הביוץ כדי לחזק את הגופיף הצהוב ולעזור לעליית הפרוגסטרון.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית